Wędzarka turystyczna do ryb i wędlin - zalety
Szybkie rozkładanie i składanie
Rozłożenie wędzarki turystycznej zajmuje dosłownie kilka minut, nawet osobie robiącej to po raz pierwszy na biwaku.
Składanie jest równie szybkie, a prosta konstrukcja umożliwia łatwe mycie oraz proste ponowne spakowanie.
Łatwy transport i przechowywanie
Bardzo małe wymiary po złożeniu umożliwiają łatwy i wygony transport, mieści się praktycznie w każdym bagażniku. Zwarta konstrukcja wędzarki turystycznej zapewnia jej sztywność zarówno w czasie wędzenia jak i transportu, bez obaw możemy ja transportować na spodzie bagażnika wraz z innymi rzeczami. Przechowywanie jest łatwe i nie uciążliwe. Po złożeniu otrzymujemy prostokątne pudło o regularnym kształcie, żadne elementy nie wystają, całość spakowana w nieprzemakalny pokrowiec. Wędzarnie CampGo zostały stworzone z myślą o turystyce, działce, biwaku, wędkarstwie i wszystkich innym rodzajach wypoczynku na świeżym powietrzu.
Wędzarnia CAMPGO po złożeniu jest bardzo mała
Najmniejszy model to zaledwie 5x23x65 cm i waga około 3 kg. Każdy zestaw zawiera pokrowiec z bardzo mocnego i nie przemakalnego materiału. Pozwala to na złożenie brudnej wędzarni i transport bez narażania na zabrudzenie pozostałych bagaży.
Duża komora wędzarnicza
Dodatkowym atutem turystycznych wędzarni składanych jest pojemna komora wędzarnicza. Pomimo nie dużych rozmiarów zewnętrznych i kompaktowej budowy komory wędzarnicze w naszych wędzarniach mieszczą odpowiednio: 25, 38, a nawet 60 litrów. Pozwala to na jednoczesne wędzenie sporej ilości produktów. Można w nich wędzić w całości nawet duże ryby, takie jak węgorz, belona czy szczupak.
Solidne wykonanie
Przeznaczona do wielokrotnego składania i rozkładania.
Całość wykonana ze stali nierdzewnej lub ocynkowanej w tańszych modelach czyni wędzarnie praktycznie niezniszczalną.
Nawet w przypadku zgubienia któregoś z elementów można go u nas zamówić osobno.
Ekonomiczna w użytkowaniu
Bardzo małe zapotrzebowanie na drewno pozwala to na stosowanie wyszukanych gatunków drewna wysokiej jakości. Przykładowo w mniejszych modelach możemy przeprowadzić cały proces wędzenia zużywając 100 – 200 gram drewna.
Prosta w obsłudze
Konstrukcja naszych wędzarni zapewnia możliwość regulacji procesów spalania w bardzo prosty i niezawodny sposób. Wbudowany termometr pozwala precyzyjnie kontrolować przebieg wędzenia.
Dzięki łatwości i intuicyjności obsługi jest świetnym produktem zarówno dla doświadczonych jak i tych którzy zamierzają coś uwędzić po raz pierwszy.
Wędzarnia CAMPGO wędzi w sposób tradycyjny
Nie jest to produkt działający na zasadzie zamkniętego naczynia, w którym dym wytwarzany jest z podgrzanych trocin, a wędzonki nie mają możliwości odparowania wody przez co się gotują. W wędzarni CAMPGO taki problem nie występuje, a jeśli zajdzie taka potrzeba możemy jej użyć jako suszarni.
Wędzarnia turystyczna CAMPGO zużywa nieporównywalnie mniej drewna od wędzarni kopanej. Również szybciej się nagrzewa co znacznie przyśpiesza proces wędzenia oraz innych produktów.
Wędzarnie turystyczne CampGo możemy rozłożyć w kilka minut w dowolnym miejscu i równie czybko je spakować, jest idealnym rozwiązaniem dla wędkarzy mogących wędzić świeże ryby nad wodą.
Prezentacja naszych produktów na targach Rybomania 2018