biały ser

Jesteś tutaj: przepisy biały ser

biały ser

Przygotowujemy zimną solankę: 50g soli na litr wody i dodajemy kilka zgniecionych ząbków czosnku, możemy dodać inne przyprawy. Kostkę białego sera zanurzamy w zimnej solance na co najmniej 12 godzin, trzymamy w lodówce.

Po wyjęciu odciekamy i suszymy.

Ser najlepiej suszyć i wędzić na siatce, lecz możemy też zawinąć go w tetrową pieluchę i tak wysuszyć i uwędzić.

Suszymy w zimnym, zacienionym przewiewnym miejscu.

Wędzimy zimnym lub letnim dymem.

Smacznego

Zapraszamy do sklepu firmowego
© 2016-2017 CampGo . Wszelkie prawa zastrzeżone
Wszystkie teksty, rysunki, zdjęcia oraz wszystkie inne informacje opublikowane na niniejszych stronach podlegają prawom autorskim i stanowią własność intelektualną.
Wszelkie kopiowanie, dystrybucja, elektroniczne przetwarzanie oraz przesyłanie zawartości bez zezwolenia jest zabronione.
Strona wykonana przez doneta.pl