przepisy

Jesteś tutaj: przepisy

przepisy

 

 

wędzenie makreli - filety

Makrela jest jedną z najbardziej popularnych ryb jeżeli chodzi o wędzenie. Jest rybą tłustą, bardzo łatwo i szybko się ją wędzi. Jej mięso jest bardzo smaczne, można znaleźć mnóstwo przepisów na potrawy z wędzonej makreli. Ten przepis przedstawia jak można uwędzić ją bardzo szybko …

filety leszcza w ziołach

Leszcz to bardzo popularna ryba występująca w jeziorach, rzekach i morzu. Jego tłuste mięso świetnie nadaje się do wędzenia.

Ze względu na dużą ilość ości, do jedzenia najlepiej nadają się większe sztuki, takie powyżej kilograma …

wędzenie pstrągów - przepis 1

 

Pstrąg to jedna z najbardziej dostępnych ryb przez cały rok, przy tym świetnie nadaje się do wędzenia. Jest wiele sposobów wędzenia tej ryby. Oto jeden z tych, który umożliwia zjedzenie świeżej wędzonej rybki nad wodą, zaraz po złowieniu ...

 

wędzenie szczupaka

Szczupak, bardzo popularna i chętnie łowiona ryba. W polsce dorasta  ponad metra, największy złowiony w Polsce ważył 24 kg i mieżył 128 cm. Jest to bardzo smaczna ryba, jednak nie jest to najłatwiesza do uwędzenia, łatwo ją nadmiernie wysuszyć i wtedy nie jest najlepsza.

Warto więc poznać przepis jak go wędzić żeby był dobry …

Śledzie

Śledź – ryba popularna, tania i do tego świetnie nadaje się do wędzenia. Wędzi się szybko i łatwo a gotowy produkt jest bardzo aromatyczny i smaczny.

Najważniejsze to pozyskanie świeżej ryby – w przypadku śledzi bardzo łatwo poznać czy ryby są świeże. Świeże mięso śledzi jest koloru łososiowego i wraz z upływem czasu robią się coraz jaśniejsze. Kolor biały oznacza, że maja kilka dni ...

Jak szybko i prosto zrobić swojską kiełbasę

Samodzielne robienie kiełbasy kojarzone jest z dużym przedsięwzięciem organizacyjnym oraz dużymi nakładami pracy i czasu. Kojarzy się raczej z produkcją przemysłową, niż sposobem na przyjemne spędzanie wolnego czasu.

Oto przepis jak zrobić smaczną swojska kiełbasę, prosto, szybko i smacznie …

Jak wędzić sielawę

Sielawa - smaczne małe rybki których nie da się złapać na wędkę. Sielawa musi być oczyszczona z łusek i wnętrzności, głowy nie odcinamy, skrzela zostają – trudno było by się ich pozbyć przy rybach tego rozmiaru. Ryby solimy zanurzając je w solance  ...

wędzenie słoniny

Duży wpływ na finalną jakość wędzonej słoniny ma proces solenia. Słoninę najlepiej solić zasypując ją solą i tak przechowywać w chłodnym, ciemnym, suchym miejscu. Im dłużej będzie leżeć w ten sposób tym będzie lepsza ...

biały ser

Białe sery świetnie nadają się do wędzenia, oto bardzo prosty przepis jak to dobrze zrobić …

Zapraszamy do sklepu firmowego
© 2016-2017 CampGo . Wszelkie prawa zastrzeżone
Wszystkie teksty, rysunki, zdjęcia oraz wszystkie inne informacje opublikowane na niniejszych stronach podlegają prawom autorskim i stanowią własność intelektualną.
Wszelkie kopiowanie, dystrybucja, elektroniczne przetwarzanie oraz przesyłanie zawartości bez zezwolenia jest zabronione.
Strona wykonana przez doneta.pl